Tantra gibanje

Doslej ste lahko prebrali kar nekaj mojih člankov o tantri in morda se bo celo komu zdelo, da sem obsedena z njo. Pa vendar kot sem zapisala že v enem izmed prejšnjih zapisov, kot vse kaže trdno drži: “Enkrat tantrik, vedno tantrik.”

Pravzaprav, ko si enkrat prepričan, da je nekaj prava stvar zate, se priložnosti ponujajo kar same od sebe in tok te nese točno v tisto smer. Ko najmanj pričakuješ, prejmeš kakšno sporočilo, ki te ponovno podpre v tem.

Tako sem kljub moji trdni odločenosti, da sem za letošnje leto zaključila z izobraževanjem na tem področju, pristala spet na desetdnevni delavnici še ene šole, tokrat Tantra movement school, ki jo vodi Michal Kali Griks.

Michala sem spoznala na novoletnem ekstatik plesu, ki smo se ga udeležili vsi udeleženci osemnajstdnevnega intenzivnega seminarja z John Hawken-om. Slučajno (če slučaji sploh obstajajo) sva pristala kot par pri eni luškani igrici, ki jo je vodila ena izmed udeleženk seminarja. Srečala sva se tudi na nekaterih drugih prireditvah, kasneje nekajkrat tudi na plaži in tako mi je nekega dne povedal tudi, da je učitelj tantre.

Zdelo se mi je zanimivo, pa vendar, ko mi je povedal, da v kratkem tudi sam organizira intenzivno 10 dnevno delavnico tantre, sem mu dala vedeti, da sem že izčrpala letošnji fond  za te namene, kljub temu da je cena precej ugodna v primerjavi z drugimi tovrstnimi delavnicami in da morda pride v poštev naslednje leto. Rada se učim od različnih učiteljev, saj sem ugotovila, da vsak vključuje v svoje delo nekaj specifičnega, nekaj drugačnega, saj so se tudi sami učili od različnih učiteljev. Prav iz tega razloga sem si zadevo pustila odprto za naslednje leto.

Tisti, ki redno berete moje članke veste, da sem prejšnje leto nekaj malega delala kot prostovoljka v Srednji Ameriki, zato ne bi bila jaz, če se ne bi pošalila, da če pa bo potreboval kakšno prostovoljko za pomoč, pa naj se le oglasi. In glej ga zlomka, tako se je tudi zgodilo. Le dan pred delavnico mi je sporočil, da bi me potreboval za ravnotežje med jinom in jangom, vendar je postavil zahtevo, da moram biti prosotna na vseh izobraževanjih, tudi na jutranjih pripravljalnih vajah. Verjame namreč, da lahko ogromno prispevajo k boljšemu sprejemanju tovrstnega znanja.

Sporočilo me je nekoliko presenetilo, saj sem že kupila karto za Ecstatic festival, ki je potekal en dan istočasno s seminarjem. Festival se je začel že zgodaj popoldan, medtem ko je delavnica trajala do pozno zvečer. Ko sem s tem seznanila Michala, mi je povedal, da želijo na festival tudi drugi udeleženci seminarja, zato so delavnico podaljšali za en dan, dan festivala pa naj bi bil prost. Nekoliko sem pomišljala tudi zaradi plaže, saj sem verjela, da se bom za teh deset dni morala posloviti tudi od sonca in morja.

No izkazalo se je, da smo jutranje pripravljalne vaje  izvajali na plaži, se nato okopali v morju in posušili ter se še nekoliko posončili, šele nato pa odpravili na drug del delavnice. Enkrat smo se tudi odločili ter jih izvedli ob slapu. Tudi v času kosila, ki je bilo večinoma bolj pozno (v glavnem po četrti uri), sem si tako lahko privoščila tudi skok do morja, tako da pravzaprav tudi morja nisem pogrešala.

Seveda pa moram še omeniti, da sem se tudi tokrat naučila spet nekaj novih prijemov za razbijanje blokad v telesu in jeklenih obročev (de-armouring), ki smo si jih nadeli, da bi se izognili novim grenkim izkušnjam v življenju ter se na ta na način zaprli pred možnostjo doživljanja na drugačen način, zato sem Michalu izjemno hvaležna za povabilo na delavnico.

Učimo se iz različnih virov, saj nam to lahko zelo razširi obzorja in nam pomaga vedno bolje razumeti temo, ki nas zanima.